Sion

Sion

> holocaust > meest-gezochte-persoon

Meest gezochte persoon
RSS feed
Wie zoekt wie? Ranglijst van meest gezochte persoon.
Vorige 10 Volgende 10
NaamRolSexGeboorte datumSterf datumCityLandBeroepEinde
6 George VI [Edit]Lid koningshuis
14 Dec 1895
6 Feb 1952
Groot-BrittaniŽKoning van Groot BritanniŽ en Noord IerlHij overleed op 6 Februari 1952 te Sandringham, Norfolk, Engeland.
Bron http://www.britannia.com/history/Groot BritanniŽ verklaarde Duitsland de oorlog op 3 September 1939 (evenals Frankrijk). Gedurende de oorlog bezocht George veel fabrieken, kazernes en getroffen gebieden. Hij verbleef met zijn gezin op Buckingham Palace ondanks de Duitse bombardementen. Hij ging zover, dat hij schietoefeningen deed en verklaarde dat hij Buckingham Palace tot de dood toe zou verdedigen. Zijn vastberadenheid en zijn inzet voor de bevolking en de oorlogsindustrie waren voor de mensen een grote bron van inspiratie en deden het prestige van het Koninklijk Huis enorm toenemen.
7 Amery Leopold [Edit]Politicus
22 Nov 1873
16 Sep 1955
GorakhpurindiaMinister van Staat voor India en Burma.Verloor de verkiezingen van 1945.

Bron http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/Lid van de Conservatieve Partij in Engeland. In 1911 werd hij gekozen om het district Sparkbrook in Birmingham te vertegenwoordigen in het "House of Commons". Hij was vice staatssecretaris van koloniale zaken in het kabinet van Lloyd George (1919-21). Hij vervulde tot 1929 diverse posten maar toen Labour in 1929 de verkiezingen won verloor hij zijn post. Nadat zijn vriend Churchill in 1940 Premier werd kreeg hij een aanstelling als inister van Staat voor India en Burma. In 1945 verloor hij deze toen Chruchill de verkiezingen onverwacht verloor.
8 Farouk I [Edit]Lid koningshuis
1920
1965
EgypteKoning van Egypte.Deed afstand na de revolutie van 1952 en ging naar ItliŽ.
Bron http://www.presidency.gov.eg/Opportunist (realist?) die pro Duits was maar door een overeenkomst met Engeland was gebonden aan de Geallieerden. Hij slaagde erin om een middenkoers aan te houden met steun aan Engeland maar met een pro nazi kabinet. Hij dacht dat de nazi's Egypte onafhankelijkheid zouden verlenen. Tegen het einde van de oorlog, in February van 1945, toen het duidelijk werd dat de As mogendheden de oorlog zouden verliezen verklaarde hij de oorlog aan Duitsland en ItaliŽ.
9 Cassutto Ernest [Edit]Slachtoffer
1 Dec 1919
Mar 1985
IndonesiŽStudentOverleefde de oorlog

Bron http://www.cyberlearning-world.com/memorial/

De Joodse Cassutto zat ondergedoken tot maart 1944, daarna als slaaf gebruikt in en rond Rotterdam. Kon met behulp een bevriende bewaker en het verzet ontsnappen en onderduiken. Twee dagen daarna capituleerde de Nazi's.

10 Bem Esther [Edit]Slachtoffer
1931
JoegoslaviaOverleefde de oorlog in ItaliŽ.
Vluchtte met haar ouders naar een dorpje in ItaliŽ waar ze onderdak vond bij een boerengezin. Op advies van de lokale geestelijke namen zij met ijzingwekkende kalmte de Italiaanse nationaliteit aan en doorstonden de ondervragingen van een SS officier, die ze nam zoals ze zich hadden voorgedaan: de Taminos.
11 Tito Josip Broz [Edit]Verzetsstrijder
7 May 1892
4 May 1980
JoegoslaviaSecretaris-generaal van de CP.Overleed na een langdurige ziekte.

Bron http://www.titoville.com/Tito wist als leidende organisator van het verzet de overwinning te behalen, mede door westerse diplomatieke en militaire steun en omdat hij de nationaliteiten van JoegoslaviŽ een grote mate van autonomie beloofde.
12 Griep Cornelis (nl) [Edit]Verzetsstrijder
1896
1983
NederlandHuisartsHij overlijdt op 87-jarige leeftijd, op 29 oktober 1983. Hij was drager van het Verzetsherdenkingskr
Bron http://people.zeelandnet.nl/cgriep/Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog wordt er in de openbare lagere school van Heinkenszand een noodhospitaal ingericht. Cornelis Griep krijgt de leiding hierover, en mag zich gedurende enige jaren "zieken-huisdirecteur" noemen. Al snel sluit hij zich aan bij de estafette van het Medisch Contact, en bij de ondergrondse. Als arts heeft hij een relatief grote bewegingsvrijheid, en hij weet meerdere Engelse piloten een onderduikadres te bezorgen op een van de boerderijen in de omgeving. Op 29 augustus 1944 wordt hij echter door een van zijn dorpsgenoten verraden, en als politiek gevangene overgebracht naar de gevangenis in Middelburg.
13 Boris III [Edit]Lid koningshuis
1894
1943
BulgarijeKoning van BulgarijeStierf onder zeer verdachte omstandigheden na een vergadering met Hitler.

Bron http://www.bulgaria.com/Het derde Bulgaarse Koninkrijk was een constitutionele monarchie met een hoog democratisch gehalte. Pro Duits, maar zonder deel te nemen aan de gevechten in W.O.II. Koning Boris werd lid van de As van Rome om een invasie van Bulgarije te voorkomen, maar hij weigerde troepen ter beschikking te stellen aan de As mogendheden. Grote militaire operaties werden vermeden, maar er werd wel steun verleend aan de invasie van JoegoslaviŽ en het Bulgaarse leger nam onofficieel deel aan de strijd tegen de partisanen van Tito.
14 Allen Terry [Edit]Militair
1 Apr 1888
1969
Verenigde StatenCommandant 104th Timberwolf infanterie dBegraven op het National Cemetery Ft. Bliss.
Bron http://www.104infdiv.org/Vrij onbekende generaal, die naast Patton heldhaftig en moedig in Frankrijk en BelgiŽ gevochten heeft en de enige generaal die nooit een veldslag heeft verloren.
15 Anderson, John [Edit]Politicus
8 Jul 1882
4 Jan 1958
EdinburghGroot-BrittaniŽOverleed in Londen op 4 Januari 1958.

Bron http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/Anderson werd lid van het oorlogskabinet in Oktober 1940. Hij was verantwoordelijk voor het organiseren van de personele en economische voorraden ten einde deze efficient te benutten voor de oorlogsindustrie. Hij voerde het PAYE systeem voor de inkomstenbelasting in (Pay as You earn).
NaamRolSexGeboorte datumSterf datumCityLandBeroepEinde
Vorige 10 Volgende 10